Columns


Check uw testament


TESTAMENT MOMENT
 
Het kan haast niet dat u nog niets heeft meegekregen van de landelijke campagne over het testament moment. Op diverse (sociale) media zijn filmpjes, tv-reclames en advertenties te zien over het checken van het testament, met de vraag: Wat is uw testament moment?
 
Met een testament bepaalt u zelf wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Laat deze wensen goed aansluiten op uw persoonlijke situatie voor nu en in de toekomst. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.
 
Op www.notaris.nl/testamentmoment is een checklist te vinden om er achter te komen of het ook uw testament moment is. De vragen in deze checklist geven u inzicht in de mogelijkheden van uw (nieuwe) testament. De antwoorden zijn afhankelijk van uw levenssituatie, wensen en behoeften. Een testament is een persoonlijk document.
 
Als u jaren geleden een testament heeft laten maken kan het zinvol zijn om na te denken over een wijziging van uw testament. Bijvoorbeeld na een scheiding of omdat uw partner is overleden. Het kan zijn dat uw testament nog verwijst naar de oude wet of oude fiscale regels.
 
Afhankelijk van uw situatie bevat de checklist tussen de 15 en 40 vragen. Sommige vragen kunt u snel beantwoorden, over anderen wilt u misschien wat langer nadenken. Neem hier ook de tijd voor. Het gaat om wat u belangrijk vindt. Weet u niet op elke vraag een antwoord of wilt u niet online een vragenlijst invullen? Geen probleem u kunt natuurlijk altijd nog bij ons op kantoor terecht voor meer uitleg of advies over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie.