Vertrouwd zijn met onroerend goed


Notariskantoor Voorhout oefent de traditionele notarispraktijk uit; dat betekent dat het accent van de werkzaamheden ligt op de onroerend goedpraktijk zoals leveringen, hypotheken en verdelingen bij echtscheiding, de familiepraktijk, oftewel: te maken van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijkse voorwaarden. Accenten daarbij zijn de Tweetrapstestamenten en bewindkwesties als er bijvoorbeeld sprake is van dementie; moet alles onder bewind worden gesteld bij iemand, of alleen onroerende goed? Genuanceerd denken en dan handelen.

Ondernemingsrecht
Daarnaast maakt de ondernemingspraktijk een groot deel uit van de werkzaamheden. Gedacht dient daarbij te worden aan de B.V.-praktijk (oprichten van B.V.’s, het overdragen van aandelen, kapitaalvermindering etc.), maar ook aan personenvennootschappen (maatschappen en v.o.f.’s , bedrijfsoverdrachten binnen de familie).

Familierecht
Notariskantoor Voorhout heeft veel ervaring op het gebied van familierecht. De notaris is lid van NOVEX, de Nederlandse Organisatie van Executeurs, en heeft veel ervaring met het afwikkelen van (ingewikkelde) nalatenschappen. 
Deze werkzaamheden zijn sinds een aantal jaren ook uitgebreid met het handelend als gevolmachtigde of bewindvoerder van personen, zodat wij tijdens leven mensen al kunnen bij zijn. Zo zijn wij een betrouwbare partij voor het verzorgen van de financiële zaken voor mensen die daar zelf niet meer toe in staat zijn.