Columns


Check uw testament

TESTAMENT MOMENT Het kan haast niet dat u nog niets heeft meegekregen van de landelijke campagne over het testament moment. Op diverse (sociale) media zijn filmpjes, tv-reclames en advertenties te zien over het checken van het testament, met de vraag: Wat is uw testament moment?
Lees meer »

Financieel Misbruik

FIJN DAT IEMAND U WIL HELPEN…..? U heeft het vast allemaal in de krant gelezen, een 75-jarige vrouw uit Breda was erg blij toen haar buurvrouw boodschappen voor haar wilde doen omdat ze zelf hulpbehoevend was. Ze had haar pinpas en pincode gegeven aan deze goede buur, maar kwam toch van een koude kermis thuis.
Lees meer »

Samenwonen, wat moeten we regelen?

SAMENWONEN, WAT GAAN WE REGELEN? Samen verder door te gaan samenwonen, dat kan van de ene op de andere dag, zonder iets officieel te regelen. Maar let op: de wet heeft voor samenwoners niets geregeld. Wilt u toch iets vastleggen, dan kan dit met een samenlevingscontract.
Lees meer »

Automatisch Huwelijksvoorwaarden?

NIEUWE WET, NU AUTOMATISCH HUWELIJKSE VOORWAARDEN? Op 1 januari van dit jaar is de nieuwe Wet Beperkte gemeenschap van goederen in gegaan. Wellicht dat u er al iets over gehoord heeft, maar ik merk dat er ook veel misverstanden over bestaan.
Lees meer »

Schenken op papier??

Schenken is vaak een wijze om op een belastingvriendelijke manier geld over te dragen naar de volgende generatie. Door het schenken wordt uw (box3) vermogen lager, hierdoor kan het zijn dat u minder Inkomstenbelasting hoeft te betalen en dat uw eventuele eigen bijdrage voor de zorg lager wordt.
Lees meer »

Als ik wilsonbekwaam ben mogen mijn echtgenoot en kinderen toch voor mij handelen?

Dit is wat ik vaak hoor in mijn praktijk van mensen, maar helaas is dit een groot misverstand. Want wat gebeurt er nou eigenlijk als u wilsonbekwaam wordt en u bent niet meer in staat om zelf dingen te regelen?
Lees meer »

Ik heb een langstlevende testament, dan hoef ik toch geen erfbelasting te betalen?

Regelmatig krijg ik mensen op kantoor met een langstlevende testament die denken dat alles goed geregeld is. Helaas is het niet bij iedereen bekend dat bij een “normaal” langstlevende testament er erfbelasting verschuldigd is over de erfdelen van de kinderen.
Lees meer »

Negatieve nalatenschap

HELP, IK BEN ERFGENAAM EN ER ZIJN ALLEEN MAAR SCHULDEN, met die kreet vallen er nog wel eens klanten het kantoor binnen en roepen dan ‘dat ze met de nalatenschap niets te maken willen hebben’.
Lees meer »

Het 'stenen testament'

HET ‘STENEN TESTAMENT’
Lees meer »

Bezwaar tegen de WOZ-beschikking

BEZWAAR TEGEN DE WOZ- BESCHIKKING.
Lees meer »

Het huis toch op naam van de kinderen zetten?

HET HUIS TOCH OP NAAM VAN DE KINDEREN ZETTEN?
Lees meer »

Alzheimer

Alzheimer
Lees meer »

Een verstandelijke beperking en een erfenis

EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING EN EEN ERFENIS
Lees meer »

De APK-keuring van uw testament

BERICHTEN VAN HET NOTARISKANTOOR TE VOORHOUT
Lees meer »